Колаген CH-Alpha® PLUS - правилно хранене

Хранене

Храненето играе "значителна" роля за здравето на ставите, тъй като: прекомерното тегло натоварва нашите стави. Още повече, че в напреднала възраст хрущялът има нужда от специфичните хранителни вещества в много по-висока степен.

Здравето на ставите е въпрос на начин на живот

Като първа стъпка лекарите препоръчват промяна на начина на живот. Един от основните рискови фактори за остеоартрозата е наднорменото тегло, така че трябва от една страна да се движите редовно,  а от друга - да се храните здравословно. Погрешният режим на хранене не само подпомага развитието на сърдечно-съдови заболявания, но може да доведе до хранителен дефицит в ставния хрущял.

Хранителни вещества за ставния хрущял

При движение ставният хрущял действа като амортисьор. Както вече знаем, това свое качество той дължи по-специално на колагена.

При повишено натоварване на ставите

доброто снабдяване на хрущяла с колаген е важно, за да подкрепя структурата и функцията му. Колагенът се приема с храненето, но често и в недостатъчни количества или приет посредством храни с високо съдържание на мазнини.

Възможни последици: например високо ниво на холестерол.

Психологичните концепции за хранене играят важна роля във формирането на ставния хрущял и поддържането на съединителната тъкан и костите.

Колагенът за пиене

CH-Alpha® PLUS се състои от уникална комбинация от колаген-хидролизат, екстракт от шипка, витамин С и селен. Комбинацията от концентрирани хранителни вещества е особено ефективна.